A11y.General.SkipToContent

Olympisk Guld og Sølv til Wendy & Isabell Werth

4. august 2024

Det er været en helt fantastisk Olympiade i Paris for Wendy & Isabell Werth. De to har kun været et par siden januar i år og deres udvikling frem til OL har været imponerende, hvilket kulminerede i en guld- og en sølvmedalje i Paris.

Allerede i første del af holdkonkurrencen viste de, at de var var i topform. Her scorede de 79,363% i Grand Prix’en, hvilket betød at de blev nummer to i deres gruppe og dermed sikrede sig en plads direkte i den individuelle finale. Efter den sidste tyske rytter havde været i ilden, stod det klart at det tyske hold havde lagt sig i spidsen inden finalen i holdkonkurrencen, som skulle blive særdeles spændende.

Finalen i holdkonkurrencen var Grand Prix Special, hvor Wendy & Isabell igen leverede et helt fantastisk ridt og opnåede konkurrencens tredjehøjeste score på 79,894%, hvilket også er den højeste score, parret har opnået i en Grand Prix Special hidtil. Afgørelsen lå nu i hænderne på de sidste to ryttere fra hhv. Danmark og Tyskland, og efter to nervepirrende ridt var det en realitet, at Tyskland havde slået Danmark med 0,121% og dermed var olympiske mestre i dressur for hold.

Et par dage senere gjaldt det den individuelle konkurrence, hvor 18 ryttere havde kvalificeret sig til at vise deres bedste tekniske og artistiske færdigheder i Grand Prix Kür.
Til tonerne af ”Ohh Wendy - Well you came and you gave without taking...” viste Wendy og Isabell en helt fantastisk dans i fuld harmoni og med stor power, hvilket rørte flere tilskuere til tårer. Den fantastiske præstation gjorde også indtryk på dommerne, som belønnede Wendy & Isabell med 89,614% - en ny personlig rekord i Kür for ekvipagen, og en præstation så formidabel, at det var dagens anden højeste score, og derfor var den olympiske individuelle sølvmedalje en realitet.

Stort, stort tillykke til Wendy & Isabell med den formidable præstation – det er udover alt, hvad vi havde drømt om og håbet på. Og stort tillykke til hele teamet omkring dem samt Madeleine Winter-Schulze og Bolette Wandt, og ikke mindst til den dygtige avler, som har produceret Wendy, Kurt Gosmer.