A11y.General.SkipToContent

Gestüt Famos i Syke er solgt

20. maj 2024

Gestüt Famos, hvor Helgstrand Dressages tyske afdeling, Helgstrand Germany har base, er blevet solgt til den tyske investor Maik Kanitzky.

Ulf og Eva Möller, som sammen med deres dygtige team har drevet Helgstrand Germany med stor succes, bliver fortsat på Gestüt Famos og driver Helgstrand Germany videre både med EU hingstestationen samt slags- og træningsstalden. Eva og Ulf bliver også boende, så der kommer ikke til at være de store ændringer, andet end at selve bygningerne nu har fået ny ejer forklarer Andreas Heglstrand.

Den nye ejer, Maik Kanitzky, er en mangeårig samarbejdspartner til Helgstrand Dressage og han har også har købt flere heste hos Helgstrand Dressage gennem tiden. Nu får de hjem på Gestüt Famos, da Maik overtage det ene staldafsnit her, samtidig med at hans hingste også får plads i EU hingstestationen. 

Casper Cassøe Krüth, COO i Helgstrands moderselskab Global Equestrian Group (GEG), fortæller, at planen ikke er at reducere aktiviteterne i Tyskland, men at GEG's strategi er at investere i mennesker og virksomheder, og ikke i bygninger. Derfor passer salget af Gestüt Famos direkte ind i strategien, så udviklingen af koncernes virksomheder og de dygtige mennesker, som arbejder og udgør hjertet i virksomheden, forbliver fokusområdet.

Jeg er så glad for, at vi kan blive i fantastiske Syke”, siger Andreas Helgstrand. ”Helgstrand Germany har haft base på Gestüt Famos i Syke siden 2020 og vi har været meget glade for at være her i de fantastiske omgivelser, som er lokaliseret i smørhullet mellem Tysklands tre største og førende avlsforbund - Hannover, Oldenburg og Westfalen. At det er Maik Kanitzky, som bliver den nye ejer, ser vi kun som et stærkt kort, da vi har haft et utrolig godt samarbejde i mange år efterhånden – et samarbejde som vi ser, frem til vil blive endnu stærkere i de kommende år, i og med at vi fortsætter vores virksomhed i Syke som hidtil”, afslutter Andreas. 

Maik Kanitzky driver virksomheden MaxiKraft, som tilbyder kranservice og transport af tungt gods. Derudover, er han er en dressurentusiast og ejer dressur- og avlsstalden Heidehof i Züllsdorf, Tyskland, og Gestüt M.K Ammerland i Wiefelstede, Tyskland. Blandt hans mest kendte opdræt er Sir Donnerhall I og II, og så ejer han blandt andet dressurhestene Atterupgaards Barcelo og Virazzo, som er købt hos Helgstrand.